Bli medlem

Allmänt

Klubben har drygt 100 medlemmar och av dem är ca 70 aktiva inom orientering och längdskidor. Vår klubblokal ligger på i Stehag (Vid Gyavallen).

Hur går man tillväga för att bli medlem i klubben?

Skicka ett mail till eslovsfk@gmail.com med kontaktuppgifter.

Vad kostar det att vara medlem?

För kalenderåret gäller nedanstående medlemsavgift. Klubben betalar vissa startavgifter för aktiva medlemmar enligt dessa regler.

Aktiv medlem 0-16 år200 kr
17-20 år300kr
21- år500 kr
Familjeavgift (gäller familj med barn t.o.m. det år barnet fyller 20 år)1000 kr
Stödmedlem – alla åldrar100 kr

Kan jag köra Vasaloppet om jag är medlem?

Ja, det kan du för klubben är med i Svenska Skidförbundet.

Vad kostar det att hålla på med orientering?

Det viktaste är orienteringsskor, som är gjorda för bra grepp, tåla slitaget och skydda foten mot vassa stenar och grenar. Kostar mellan ca 1000-2000 kr. Observera att vanliga gympaskor inte är lämpligt att springa i terräng med.

Efter det kommer den elektroniska stämpelpinnen, SportIdent-brickan, som du kan köpa direkt hos Sportident. I början kan du hyra eller låna (barn och ungdom) av klubben eller tävlingsarrangören.

Kompass (200-700 kr, kan lånas i början), skor och mycket annat för den löp- och orienteringsintresserade finns att köpa på varje större tävling eller på nätet.

Klubbens tävlingskläder finns hemma i vissa storlekar, då och då gör vi en nybeställning.

Hur lär jag mig orientera?

Håll utkik på hemsidan efter nybörjarkurs. Kan börja med teori under vintern för att sedan flytta ut i mars-april. På alla träningar och tävlingar finns dessutom nybörjarbanor (se nedan), och det enda sättet att lära sig är att öva.

Träning och Tävling

Träning och tävling hamnar under samma rubrik för att ett tävlingstillfälle är också träning och det finns banor för alla ambitionsnivåer på en tävling. Så kallade Öppna klasser behöver man inte anmäla sig till i förväg.

Säsongen för orientering börjar i mars med tävlingar varje helg och träningar enligt schemat på hemsidan. Under juni-juli finns en del trevliga träningstävlingar i närområdet och naturligtvis flaggskeppet O-ringen. Augusti till Oktober är det helgtävlingar igen parallellt med träning. Tävlingar arrangeras av orienteringsklubbarna och vi brukar mest åka på dem i Skåne men ibland även till närliggande landskap eller längre bort för flerdagarstävlingar.

Se vår hemsida för datum, tider och detaljer för träningar och länkar till tävlingar, eller se vilka arrangemang det finns via Eventor

Välkommen till Eslövs FK!!

Har du fler frågor så hör av dig till klubben.