Orientera i sommar

Hej EFK:are!

I sommar finns många möjligheter till orientering:

Träningsupptakt för höstterminens klubbträningar blir lördag den 13 augusti, preliminärt i Stehag. Samma dag firar vi att Eslövs Friluftsklubb fyllt 80 år. Boka in eftermiddagen och kvällen.

Hittaut
Hittaut är perfekt orienteringsträning under sommaren. Finns på många platser runt om i Skåne, och över hela Sverige. För platser i Skåne, gå in på www.hittaut.nu och välj orter: Eslöv, Hässleholm, Kristianstad, Osby, Skåne, Östra Göinge

Lilla 5-dagars (skog)
Vid varje arrangemang finns 20 kontroller utsatta i terrängen. Fem kontroller närmast start/mål är nybörjaranpassade. Det gäller att inom 60 minuter (alternativt 45 minuter) besöka så många kontroller som möjligt. Kontrollerna får tas i valfri ordning.
Tisdag 7 juni Rävetofta OK Finstorp (mellan Kågeröd och Stenestad)
Torsdag 9 juni OK Silva Järavallen
Tisdag 14 juni OK Kontinent Falsterbo (troligen)
Torsdag 16 juni Rävetofta OK Teglaröd (mellan Knutstorp och Klåveröd)
Tisdag 21 juni Malmö OK Bokskogen, Torup
Inbjudan och mer information finns på Eventor: eventor.orientering.se (välj närtävlingar).

Malmö Parkorienteringar (sprint)
Tisdagskvällar i Malmös parker.
1 28 juni Kungsparken
2 5 juli Gyllins trädgårdar
3 12 juli Lernacken
4 19 juli Pildammsparken
5 26 juli Husie
6 2 augusti Oxie
7 9 augusti Hyllie
8 16 augusti Västra Hamnen
Mer information finns på www.mok.nu/mpol/ och i Eventor: eventor.orientering.se (välj närtävlingar).

Tre skåningar och en dansk (skog och park)
Fredag 17 juni – söndag 19 juni. Fyra etapper, varav tre i Helsingborg och en i Helsingör. Det går att delta i en eller flera etapper. Nationell tävling. Inbjudan och anmälan via Eventor: eventor.orientering.se (välj nationella tävlingar).

Österlens 3-kvällars (skog)
Måndag 18 juli – onsdag 20 juli. Tre kvällsetapper. Samlingsplats Bertilstorp, ca 7 km väster om Brösarp. Nationell orientering, medeldistans. Inbjudan och anmälan via Eventor: eventor.orientering.se (välj nationella tävlingar).

Fyrklubbs
Söndag den 21 augusti. Tormestorp.
I Fyrklubbs tävlar de skånska klubbarna mot varandra i ett divisions- (grupp-)system. Förra året vann Eslövs FK Grupp D och tävlar i år i Grupp C. Det blir hårdare konkurrens i år och vi behöver samla så många deltagare som möjligt. Alla åldrar kan vara med. Fyrklubbs är en av årets höjdpunkter inom skånsk orientering och vi hoppas att så många som möjligt i Eslövs FK kan vara med.
Inbjudan och anmälan via Eventor: eventor.orientering.se (välj distriktstävlingar). OBS: Uttagningskommittén sätter samman ett komplett lag, och det går bra att önska vilken bana du vill delta i.

Utöver ovanstående finns ett stort antal andra när-, distrikts- och nationella tävlingar i Skåne, Sverige, Danmark med fler länder. Tävlingar i Sverige hittar du i Eventor. Tävlingar i Danmark hittar du i: https://do-f.dk/dansk-orienterings-forbund/staevnekalender

Ha en skön orienteringssommar!
Hälsar Ungdoms- och rekryteringskommittén, och Tränings- och tävlingskommittén
genom Göran

Det här inlägget postades i Aktiviteter. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *